Tuesday, July 10, 2012

Jemput-jemput kosong vs jemput-jemput pisang

Cuti sabtu ahad merajinkan diri buat jemput-jemput untuk minum petang.

Sabtu buat jemput-jemput kosong jer. I suka letak ikan bilis + bawang tapi my hubby suka kosong. So I buatlah yang my hubby suka. Kalau buat yang die tak suka pastu die tak makan, i jugak yang terasa hati.

Resepi jemput-jemput kosong my versi :

Bahan-bahan : Tepung gandum, telur, air, garam dan minyak masak untuk menggoreng
Cara-cara : campur semua bahan pastu goreng.

Senang dan mudah kan? Makan pulak dengan kopi O. Marbeles.

Cicah dengan sos cili

Ahad buat jemput-jemput pisang pulak.

Bahan-bahan sama jer dengan jemput-jemput kosong cuma tambah pisang mas jer. Pastu air pulak kena kurangkan sikit, sebab takut lembik.

Pun makan dengan kopi O jugak. Semalam buat setengah jug tak cukup, so arini buat satu jug.

Jemput-jemput pisang yang tak sebulat FIL law buat,
my FIL buat cantik jer bolat-bolat

2 comments:

Bionic women said...

besenya my mum ajar letak soda bikarbonat @ baking powder skit jemput2 pisang tu bagi dia ranum..huhu
kita suka buat jemput udang..sedapnya

azurazimi said...

mie tak suke letak soda@BP die nak yg penyek.. sbb kalo letak soda@BP die cakap rase kureng skit..