Friday, May 11, 2012

Makan-makan di Pagi Jumaat

Malam tadi tiba-tiba merajinkan diri masak Spagethi Bolognese (betul ke ejaan ni?? malas nk google ejaan) & buat karamel.. untuk makan-makan ramai-ramai kat opis pagi ni..

Mula masak kul 8.30 mlm kul 10.00 baru siap.. sambil-sambil tu layan tengok 999 & Mahabbah.. Taufiq lak papa yg layan.. mainlah ko nak.. thanks sbb tak ganggu mama masak & thanks to papa layankan anak kesayangan..

I guna pasta brand San Remo yang jenis vermicelli.. sebab I tak suka hak size biasa tue.. besor gabak.. yg ni cantik jer halus-halus..

Bahan-bahan

Pemprosesan
Tujuan buat makan-makan ni sajer je.. papa tak suka makan Spagethi, Taufiq lak mana reti makan benda alah ni lagi.. nak makan kat luar pun xboleh.. coz bila dah keluar kena ikut selero tekak laki den yg suko masakan kampung .. so jalan terbaik I masak banyak2 bawak p opis.. makan2 ramai-ramai.. baru syiokkk..



Hasil Pemprosesan

Karamel yang dah tinggal separuh

Kali ni i buat karamel guna loyang.. leceh nk guna bekas-bekas kecil tue.. Gambar masa-masa makan takde.. My opismate tak suke interprame kat blog..

No comments: